joi, 11 august 2016

12 GÂNDURI DESPRE VIAȚĂ CARE TE VOR DETERMINA SĂ ÎȚI SCHIMBI PRIORITĂȚILE





12 Gânduri despre viață care te vor determina să îți schimbi prioritățile

Am dedicat ultimii ani ai vieții mele căutării, încercănd să găsesc un mod pentru a trăi o viață mai liniștită.

Obiectivul era de a spune ” ajunge” tuturor obligațiilor și de a lăsa spațiu a ceea ce era important pentru mine.

Voiam o viață departe de agitație, preocupări și stres.

Voiam să fiu mai aproape de persoanele pe care le iubesc și să duc la termen anumite proiecte la care țineam.

Așa că mi-am redefinit prioritățile…

Multe persoane sunt atât de obișnuite cu un stil de viață frenetic și stresant, încât în cele din urmă îl acceptă ca “normal”.

Des asociem cuvântul “viață” cu lucruri care ne răpesc energia, umplem fiecare minut al zilei cu ceva de făcut …

Cu cât suntem mai ocupați, cu atât vom avea mai multe de povestit la sfârșitul zilei…viața pare mai completă…Toate acestea până când ne dăm seama că acest ritm devine greu de susținut.


1.A fi tot timpul “ocupat” este cea mai mare greșeala pe care o poți face. Știu, tentația de a umple fiecare minut al zilei cu ceva de făcut este foarte mare. Ia-ți din când în când câte o pauză în care să nu faci nimic și amintește-ți că este un adevărat panaceu pentru mintea și corpul tău.

2.Calitatea vieții tale depinde de prioritățile tale…Găsește timp pentru tot ceea ce este cu adevărat important pentru tine: timp pentru tine însuti, timp de petrecut cu copiii, timp pentru a citi, a te antrena, etc. Să spui NU unor lucruri te va ajuta să găsești timpul necesar pentru a face ceea ce-ți place.

3.Pentru a schimba viața ta trebuie să faci câte puțin, dar cu multă iubire. Momentele cele mai frumoase sunt acele mici “detalii”… o conversație cu un prieten, o îmbrățișare, un surâs, o după-amiază petrecută cu copiii.

4. Uneori viața nu va decurge cum era prevazut. Amintește-ți ca bogăția vieții derivă tocmai din neprevazutul ei. Mulțumește pentru ceea ce esti și pentru ceea ce ai în acest moment si accepta tot ceea ce viața îți oferă.

5.Nu renunța la bunele obiceiuri. Găsește timp pentru a te distra, pentru a sta cu familia și prietenii, odihnește-te, mănâncă sănătos, dedică timp pasiunilor tale.

6.De fiecare dată când gândești ” lucrurile ar trebui să decurgă în alt mod“, fă o respirație profundă. Nu este adevărat…știi. Dacă ar fi fost adevărat, lucrurile ar fi decurs în mod diferit. Rămâi în prezent și concentrează-te pe ceea ce astăzi poți să creezi.

7. Nimeni nu este responsabil pentru problemele și suferințele tale. Tu ești unicul responsabil. Abandonează rolul de victimă și încearca să devii creatorul vieții tale.

8. Des cele mai mari sfide pe care trebuie să le afruntăm sunt gândurile noastre negative. Poate fi dureros să recunoști ceea ce nu funcționeaza în viața ta, dar este cheia pentru a crea viața pe care o dorești. Elimină tot ceea ce NU funcționează și concentrează-ți atenția pe ceea ce vrei să îmbunătățești.

9. Mintea omului este locul unde se întâlnesc cele mai mari conflicte. Nu lăsa ca gândurile negative să compromită fericirea ta. Suntem ceea ce gândim. Nu poți schimba realitatea în care traiești dacă mai întâi nu schimbi gândurile tale.

10. Frustrația și stresul derivă din modul în care reacționezi la ce ți se intâmplă. Dacă schimbi prospectiva, frustrația și stresul vor dispărea. Chiar dacă ai un motiv bun pentru a fi supărat, stai calm, nu te enerva. Concentrează energia în gânduri și acțiuni care pot aduce imbunătățiri în viața ta.

11. A fi pozitivi nu înseamnă să ignori aspectele negative, ci să le depășești. Este o mare diferență. Indiferent de ceea ce se intâmplă, o situație nu determină reacția ta, ești tu care o decizi. Alege sa fii pozitiv, te va ajuta să ai mai multă încredere în tine.

12. Dacă dorești evenimente pozitive în viața ta, trebuie să acționezi.

 Chiar și acțiunile mici au o mare putere. În fiecare zi ai posibilitatea de a face un mic pas spre ceea ce vrei să realizezi.

 Un mic, dar constant pas care te va duce mai departe decât poți să-ți imaginezi.

Decide astăzi de a visa măreț, începe chiar de acum procesul tău de conștientizare și de creștere.

Îți doresc să fii iubit și să iubești în mod necondiționat, să găsești mereu forța pentru a afrunta chiar și provocările cele mai mari. De a accepta ceea ce nu poți schimba.

Amintește-ți să fii întotdeauna gentil cu tine însuți și cu ceilalți !

joi, 4 august 2016

UNICUL LUCRU PE CARE TREBUIE SĂ ÎL SACRIFICI PENTRU A FI FERICIT

Unicul lucru pe care trebuie sa-l sacrifici pentru a fi  fericit
Nu știu dacă ți s-a întâmplat și ție...faptul de a face ceva cu mari rezultate.
Să lucrezi cu atâta pasiune încât să iubești ceea ce faci în fiecare zi.
Până când începi să simți mai multă teamă decât pasiune pentru ce faci. Teama de a pierde rezultatele, tot ceea ce ai reușit să obții  până în acel moment.
Este ceea ce se întâmplă când suntem prea legați de rezultatele acțiunilor noastre, teama că lucrurile nu vor decurge cum vrem noi.
În acest sens, Srikumar Rao afirmă că viața devine formidabilă în momentul în care începem să o privim cu ochiul  încântat  al observatorului  în fața unui peisaj minunat...
Cu ochiul celui care acceptă tot ceea ce are în acest moment ca și cum ar fi ideal. Fără ca fericirea proprie să depindă de mici modificări ale "peisajului" care pot apărea în viitor.
Dacă ne eliberăm de acea senzație de a trebui să realizăm un anumit obiectiv, vom reuși să experimentăm o senzație de libertate și de pace. Ne eliberăm de teama că într-o zi am putea pierde totul deoarece, în realitate este posibil să se întâmple așa.
Ador anecdota care povestește de Edison când s-a trezit în timpul nopții dându-și seama că întregul său laborator era în flăcări. Și-a chemat imediat soția ca să poată admira și ea acest splendid, unic spectacol.
În ziua următoare a început deja să lucreze pentru a construi un laborator nou...
Să continuăm să facem cât mai bine ceea ce facem, dar în același timp să nu ne lăsăm cuprinși de anxietate și de teamă când lucrurile nu decurg exact cum vrem noi.
De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, să ne amintim de Edison, să ne amintim să privim acest puzzle rupt în multe bucăți cu ochii unui copil care abia așteaptă să-l reconstruiască înca o dată.
Acum este momentul tău...Tu ce trebuie să sacrifici pentru a fi fericit? Te aștept aici cu un comentariu...

miercuri, 3 august 2016

LaPozitiv - Viața Așa Cum O Vrei Tu: ÎNTR-O ZI ÎȚI VOR SPUNE CĂ...

LaPozitiv - Viața Așa Cum O Vrei Tu: ÎNTR-O ZI ÎȚI VOR SPUNE CĂ...: Într-o zi îți vor spune că ești urâtă, tu să nu crezi, deoarece adevărata frumusețe naște din lumina unei flăcări pe care o ai în in...

LaPozitiv - Viața Așa Cum O Vrei Tu: DALAI LAMA - CELE MAI FRUMOASE 12 FRAZE - și cum ...

LaPozitiv - Viața Așa Cum O Vrei Tu: DALAI LAMA - CELE MAI FRUMOASE 12 FRAZE - și cum ...:             Dacă crezi că ești prea mic pentru a face diferența, încearcă sa dormi cu un țànțar.            - Dalai Lama               ...

LaPozitiv - Viața Așa Cum O Vrei Tu: ABANDONEAZĂ ZONA TA DE COMFORT: O DECIZIE CARE...

LaPozitiv - Viața Așa Cum O Vrei Tu: ABANDONEAZĂ ZONA TA DE COMFORT: O DECIZIE CARE...: Astăzi vreau să împart cu tine o frumoasă poveste. Odată era un bărbat care iși căuta cheile sub un stâlp de iluminat… Problem...

ABANDONEAZĂ ZONA TA DE COMFORT: O DECIZIE CARE VA SCHIMBA TOTUL



putereagandului...


Astăzi vreau să împart cu tine o frumoasă poveste.:)

Odată era un bărbat care iși căuta cheile sub un stâlp de iluminat…

Problema este că acele chei nu erau acolo, ci undeva, în altă parte, dar el era convins că lumina becului îl va ajuta să le găsească.

Nu făcea altceva decât să caute doar în interiorul cercului de lumină.

E ceea ce se intamplă când rămănem în zona noastră de confort. Încetăm să privim mai departe.

Aici,  Brian Johnson, împreună cu T. Harv Eker , ne amintește cât este de important pentru noi să ieșim din Zona noastră de Comfort chiar dacă ni se pare că este atât de sigură și confortabilă.

“Există o ecuație pe care trebuie să ți-o amintești: ZC = ZB.  “Zona ta de comfort” este egală cu  “Zona ta de bunăstare“. Lărgind zona ta de comfort, se extinde și bunăstarea, deci și bogăția ta.
– T. H. Eker, Secretele unei minți milionare

Prioritatea ta este comfortul? Umh…Dacă este așa, ai putea avea probleme.

Cum amintește Mark Twain :

“Peste 20 de ani veți fi mai deluzionați  pentru ceea ce nu ați făcut decăt pentru ceea   ce ați făcut. Deci ridicați ancora! Navigați departe de portul sigur…Explorați. Visați. Descoperiți.

Dacă tot suntem pe această temă, amintiți-vă ințelepciunea acestor cuvinte:  “Bărcile din port sunt în sigurantă, dar nu au fost construite pentru a rămâne acolo.


Va trebui să extindem Zona noastră de Comfort, să devenim ceea ce suntem destinați să fim și să facem astfel încât bogăția să circule pe Pamânt!

Daca obiectivul tău în viață este de a ramâne departe de orice problemă, de a te simți în siguranță, îți garantez doua lucruri:
  • În primul rând nu vei fi niciodată bogat. 
  • În al doilea rând, nu vei fi niciodată fericit. Fericirea provine tocmai din a trăi intens, din a obține maximul de la viată .
Ce aștepți atunci pentru a lăsa  Zona ta de Comfort?

Povestește-ne ce vei face pentru a ieși din Zona ta de Comfort, te aștept aici  cu comentarii. ;)

luni, 1 august 2016

ÎNTR-O ZI ÎȚI VOR SPUNE CĂ...







Într-o zi îți vor spune că ești urâtă, tu să nu crezi, deoarece adevărata frumusețe naște din lumina unei flăcări pe care o ai în interiorul tău și pe care doar TU ai puterea de a o ține aprinsă.

...într-o zi îți vor spune că, pentru a plăcea celorlalți trebuie să fii perfectă, tu să nu crezi, deoarece chiar imperfecțiunea ta este cea care te face unică!

...într-o zi cineva îți va frânge inima, tu să nu fii supărată.

Curând ai putea să-ți dai seama că era lucrul cel mai bun care ți se putea întâmpla. 

Astăzi și în fiecare zi amintește-ți că ești frumoasă, exact așa cum ești.

Nu are importanță câți ani ai sau ce mărime porți.

Să nu-ți fie teamă să fii tu însăți, deoarece nu există o femeie mai frumoasă decât cea căreia nu-i este teamă să arate cine este cu adevărat.

Când vrei ceva, mișcă-te cu determinare către obiectivul tău fără să te îngrijorezi dacă cineva spune că nu vei reuși, întrucât nu are importanță dacă ajungi sau nu acel obiectiv, fiecare etapă din drumul tău te va ajuta să crești.

Să nu-ți fie niciodată rușine să plângi pentru că o femeie puternică este înainte de toate o femeie vulnerabilă.

Dar amintește-ți și să RÂZI !

Râde cât poți de mult, surâsul este linia cea mai frumoasă a corpului tău, cel mai frumos machiaj pentru fața ta și nu îmbrătânește niciodată.

Și, mai ales, amintește-ți că fiecare moment este o alegere, alegerea ta. Viața este o continuă transformare!


                                                           ************

 
Dedicat fiecărei mici... mari... femei... 

Tu cui ai vrea să dedici aceste cuvinte? Scrie aici, în comentarii!



 

sâmbătă, 23 iulie 2016

DALAI LAMA - CELE MAI FRUMOASE 12 FRAZE - și cum să le aplici în viața de toate zilele

 frasi dalai lama

          Dacă crezi că ești prea mic pentru a face diferența, încearcă sa dormi cu un țànțar.
           - Dalai Lama
                                               

Există fraze de Dalai Lama care par scrise special pentru tine, în acest moment al vieții tale.

Poți învăța atàt de multe lucruri prețioase citind cărțile sale, citatele sale sau ascultànd discursurile sale.

În fiecare dintre ele senzația care ne ajunge direct la suflet este aceea de profundă dragoste necondiționată și de imensă libertate exprimate in termeni practici și aplicabili in viața de zi cu zi.

Astăzi vreau să împart cu tine cele 12 fraze care pot schimba modul tău de a privi viața și dragostea.

Aceste învățăminte te vor ajuta să:
- Redescoperi dragostea
- Regăsești fericirea
- Gàndești pozitiv

Ești gata? Atunci să începem!

1) Ține mereu cont de faptul că o mare dragoste și mari rezultate înseamnă și un mare risc.
 Fiecare lucru pentru care merită să trăiești reprezintă un risc, doar pentru faptul că tot ce este important in viață cere o investiție de încredere și energie din partea ta.

Fii curajos, demonstrează visului tău că dorești cu adevărat să se indeplinească și crede in el cu toată ființa ta.
Riscul nu reprezintă nimic în comparație cu bucuria și fericirea pe care le vei simți cànd se va îndeplini.

2) Cànd pierzi, nu trebuie să pierzi și lecția.

Nu există faliment dacă știi sa înveți din erorile și din greșelile tale.
Cànd o relație se termină și te simți pierdut, cànd ceea ce faci nu evoluează așa cum ți-ai dori, cànd nu reusești să recuperezi o situație, să clarifici o neînțelegere, amintește-ți că nu s-a terminat totul, amintește-ți că nu este un eșec.
Sunt lecții care te ajută să fii mai pregatit și mai puternic într-un alt moment al vieții tale, sunt simpli fedback de-a lungul drumului vieții.

3) Urmărește întotdeauna cei 3 “R”: Respect pentru tine însuți. Respect pentru alții. Responsabilitate pentru acțiunile tale.

În această ordine. Împreună. Amintește-ți cei 3 "R" și vei face ca orice situație să  "înflorească" , să devină semnificativă pentru tine.
Fii tu insuți și respectă valorile tale, găsește modalitatea pentru a uni respectul pentru tine însuți cu respectul și înțelegera pentru celălalt, pune-te în locul celuilalt și întreabă-te care este cel mai bun mod pentru a respecta unicitatea acelei persoane.
În cele din urmă, indiferent de decizia pe care o iei, nu uita că responsabilitatea nu aparține situației, al locului unde trăiești, a celorlalți sau a societații, cele care fac diferența sunt întotdeauna acțiunile tale.
Ai puterea de a decide în care direcție vrei să mergi.

4) Cànd iți dai seama că ai făcut o greșeală, încearcă să faci imediat ceva pentru a remedia totul.

Recunoaște greșeala, nu-ți face prea multe probleme pentru că ai greșit, dar nu trebuie nici să o ignori.
Gàndește-te la cea mai bună soluție pentru a remedia totul.
Eroarea este punctul de pornire. Este ràndul tău acum să alegi în ce direcție vrei să mergi și în ce mod.

5) Deschide brațele în fața schimbărilor, dar nu pierde valorile tale.

Indiferent de destinația pe care o alegi, indiferent de cine alegi să ai alaturi de tine de-a lungul vieții, ține mereu busola orientată pe valorile și pe principiile tale.
Poate destinația nu e bine definită, poate nu știi cum va decurge viața sentimentală sau nu știi incă care ar putea fi profesia potrivită pentru tine, dar nu are importanță.
Continuă să traiești conform principiilor și valorilor tale și poți face modificările necesare pe masură ce înaintezi pe drumul tău.
Acceptă neprevăzutul, noutațile, orice sfàrșit și orice început. Toate acestea fac parte din viața și a te opune schimbării nu este altceva decàt o bătălie pierdută.
Viața inseamnă schimbare. Alege să o imbrațișezi și să o accepți.

6) Învață bine regulile ca să le poți încălca in mod corect.

Informeaza-te, învață, descoperă care sunt regulile societății și a lumii în care trăiești și găsește regulile tale.
Este bine indiferent daca regulile sunt aceleași sau daca sunt diferite.
A ști inseamnă putere, și, dacă iți este clar cum "se miscă lumea" vei putea să încalci regulile care nu sunt alineate cu principiile tale cele mai profunde făra să sacrifici viața alături de ceilalți în societate și în țara ta.

7) Fii atent cu Pamàntul.

Este casa ta. Va fi casa copiilor tăi.
Sunt de ajuns mici gesturi, cum ar fi de exemplu să nu arunci nimic pe jos chiar daca este lucrul cel mai ușor de facut sau să ridici o bucata de hàrtie pe care o gasești in parc și să o arunci apoi in primul coș de gunoi...

8) Cel puțin o dată pe an mergi într-un loc unde nu ai mai fost niciodată.

Explorează. Ieși din zona ta de comfort. Deschide-ți mintea și mergi să descoperi un oras nou, o țară noua și, de ce nu, un continent nou.
O călătorie, orice fel de călătorie este o nouă experienză daca este privita cu entuziasm și deschidere către nou, către shimbare. Îti oferă noi prospective pentru viață și ochi noi cu care să privești lumea și să conștientizezi că există posibilitați infinite care asteaptă să fie descoperite și trăite.

9) Cel mai bun raport este acela în care ne iubim mai mult decàt avem nevoie unul de celălalt.

Îmi amintește de unul dintre pasajele mele preferate ale unei cărți de Fabio Volo:

"Cu tine voi fi altfel. Îti spun aceste cuvinte, în cea mai bună perioadă a vieții mele, în momentul în care mă simt bine, în care am înțeles multe lucruri. 

În aceasta perioadă viața mea este plină, am atât de multe lucruri în jurul meu care îmi plac, care mă fascinează. Mă simt foarte bine singur, și viața mea fără tine este minunată [...]. "
Chiar daca sună rău, ar fi egoist din partea noastră să construim și sa hrănim o relație, orice relație, doar pentru că suntem nefericiți, nevoiași și nesiguri. 

A face viața ta minunata este cel mai mare dar pe care îl poți face cuiva drag.
Dacă știi să fii fercit singur, atunci ești gata să iubești cu adevărat.

 10) Dăruiește celor pe care ii iubești aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a reveni și motive pentru a  rămàne.

Fii liber și acordă aceeași libertate persoanelor de lângă tine.  
Nu uita, cu toate acestea, că noi toți cautăm acele persoane care ne fac să ne simțim "acasă".
Când hrănesti relațiile tale cu bunătate și respect și dedici timp și dragoste pentru cei din jurul tău, ai dăruit celorlalți aripi, rădăcini și un enorm motiv pentru a-ți rămàne aproape.
  

11) Există două zile pe an în care nu poți face nimic: una se numește ieri, cealaltă se numește màine, deci astăzi este ziua potrivită pentru a iubi, a crede, a face, și, mai ales a trăi.

  • Îți amintești acel lucru pe care continui să-l amàni? Fă-l acum!
  • Îți aduci aminte acele cuvinte care iți este teama să le spui? Spune-le acum!
  • Îți aduci aminte toate lucrurile minunate pe care le ai în acest moment în viața ta? Apreciază-le și bucură-te de ele!

12) Nimeni nu se naște sub o stea cu ghinion; există, eventual, oameni care nu se uită bine la cer. 

Privește cerul. Încearcă să simți căldura soarelui pe piele sau pur și simplu observă norii care trec. Respiră adànc, lasă ca aerul sa-ți umple plămânii și ascultă-ți bătăile inimii.
Nu crezi că este suficient pentru a începe ziua cu un zâmbet și a alege să devii cea mai bună versiune de tine însuți?

Sunt atàt de multe lucruri in lume pentru care putem să fim recunoscători!


Doar tu poți să decizi cu ce fel de ochi vrei sa privești cerul care te inconjoară.
Deoarece cum zice Dalai Lama: "Deciziile pe care le luăm reprezintă modul în care ne descriem pe noi inșiși. Sunt modul prin care putem da viață visurilor noastre.  Modul pentru a deveni ceea ce vrem fim."

Care frază a lui Dalai Lama crezi că te reprezintă mai mult? Scrie-mi un comentariu aici jos.