joi, 4 august 2016

UNICUL LUCRU PE CARE TREBUIE SĂ ÎL SACRIFICI PENTRU A FI FERICIT

Unicul lucru pe care trebuie sa-l sacrifici pentru a fi  fericit
Nu știu dacă ți s-a întâmplat și ție...faptul de a face ceva cu mari rezultate.
Să lucrezi cu atâta pasiune încât să iubești ceea ce faci în fiecare zi.
Până când începi să simți mai multă teamă decât pasiune pentru ce faci. Teama de a pierde rezultatele, tot ceea ce ai reușit să obții  până în acel moment.
Este ceea ce se întâmplă când suntem prea legați de rezultatele acțiunilor noastre, teama că lucrurile nu vor decurge cum vrem noi.
În acest sens, Srikumar Rao afirmă că viața devine formidabilă în momentul în care începem să o privim cu ochiul  încântat  al observatorului  în fața unui peisaj minunat...
Cu ochiul celui care acceptă tot ceea ce are în acest moment ca și cum ar fi ideal. Fără ca fericirea proprie să depindă de mici modificări ale "peisajului" care pot apărea în viitor.
Dacă ne eliberăm de acea senzație de a trebui să realizăm un anumit obiectiv, vom reuși să experimentăm o senzație de libertate și de pace. Ne eliberăm de teama că într-o zi am putea pierde totul deoarece, în realitate este posibil să se întâmple așa.
Ador anecdota care povestește de Edison când s-a trezit în timpul nopții dându-și seama că întregul său laborator era în flăcări. Și-a chemat imediat soția ca să poată admira și ea acest splendid, unic spectacol.
În ziua următoare a început deja să lucreze pentru a construi un laborator nou...
Să continuăm să facem cât mai bine ceea ce facem, dar în același timp să nu ne lăsăm cuprinși de anxietate și de teamă când lucrurile nu decurg exact cum vrem noi.
De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, să ne amintim de Edison, să ne amintim să privim acest puzzle rupt în multe bucăți cu ochii unui copil care abia așteaptă să-l reconstruiască înca o dată.
Acum este momentul tău...Tu ce trebuie să sacrifici pentru a fi fericit? Te aștept aici cu un comentariu...

Niciun comentariu: